گیربکس حلزونی سهند
شرکت تولیدی گیربکس اصفهان سهند دور در سال ۱۳۶۲ در اصفهان فعالیت صنعتی خود را در حوزه تولید گیربکس حلزونی اغاز کرد. شرکت سهند در ابتدا فقط گیربکس های حلزونی تولید میکرد.
این شرکت در سال ۱۳۶۹ با گرفتن موافقت اصولی از وزارت صنایع با قدرت بیشتر به کار خود ادامه داد. با جلب کردن رضایت مشتریان خود وخرید دستگاه های مجهز و راه اندازی بچش طراحی شرکت توانست محدوده ی تولیدات خود را وسیع تر از قبل کرده است.
شرکت گیربکس سهند تا به امروز توانسته در تولید انواع گیربکس های صنعتی نظیر : گیربکس هلیکال، مخروطی مارپیچ، هیپوئیدی، اسپروئیدی از ۱۲/۰ تا ۱۰ مگاوات و با کیفیت های مطلوب موفق باشد. شرکت تولید گیربکس صنعتی سهند با تأسیس کردن دو واحد مجزا با نام های سهند ذوب و اطلس پمپ سپاهان توانسته قدم های خوبی درصنایع دیگر مانند خودرو سازی بردارد و قطعات مختلف خودرو را تولید کند.
این گیربکس از دو دنده حلزونی ماردون و چرخ دنده بشقابی تشکیل شده است. معمولا در گیربکس های حلزونی سهند پیشنهاد می شود که توان بالا برده شود. همچنین این گیربکس یکی از پر مصرف ترین گیربکس ها بوده است زیرا قابلیت نصب در موقعیت های مختلف را دارد.
اجزای تشکیل دهنده گیربکس حلزونی سهند
گیربکس حلزونی سهند از دو دنده اصلی ماردون (جنس فولاد) و چرخدنده بشقابی (جنس برنج) تشکیل شده است. در گیربکس حلزونی دنده برنجی تعویض می شود و عمر آن محدود است. همچنین دارای خاصیت عدم برگشت پذیری می باشد که باعث منحصر به فرد بودن این گیربکس می شود. عدم برگشت پذیری یعنی اگر خروجی را بخواهیم بچرخانیم، دنده ورودی نمی چرخد. همچنین گیربکس حلزونی سهند نسبت تبدیل و توان ورودی پایینی دارد.
چه عواملی که باید در انتخاب یک گیربکس در نظر گرفته شوند؟
- باید توان ورودی یا خروجی بر حسب کیلووات یا اسب بخار در نظر گرفته شود.
- همچنین نسبت تبدیل اهمیت دارد و باید در نظر گرفته شود
- دور ورودی بر حسب RPM
- دور خروجی بر حسب RPM
- گشتاور نیروی خروجی نیز باید در نظر گرفته شود.
- بازده گیربکس
- ضریب کار S.F
یکی از عواملی که در انتخاب گیربکس مهم است مقدار دور ورودی است که در این نوع گیربکس بهتر است از الکتروموتورهایی با دور ورودی 1400 RPM یا کمتر، استفاده شود.
برای نصب گیربکس های حلزونی سهند باید نکات ذیل را رعایت کرد:
- اولین و مهمترین قدم برای نصب این گیربکس این است که باید محکم به یک پایه پیچ شود تا لرزش و ارتعاش نداشته باشد.
- اگر در سطح گیربکس از روغن استفاده کرده اید روغن را پس از 1000 ساعت کار اولیه باید تعویض کنید و گیربکس را تمیز کنید. بعد از چندین بار اول میتوانبد تا 4000 ساعت کار بدون تعویض را انجام دهید.
- هنگام رنگ زدن گیربکس کاسه نمدها باید پوشانده باشد تا از خراب شدن آن ها جلوگیری کند.
- باید قبل از استفاده و راه اندازی از سطح روغن و ویسکوزیته اطمینان حاصل گردد تا صحیح باشد.